Praktijk voor Natuurgeneeskundige Energetische Therapie Enthera

Brigitte Kraamwinkel

Algemeen
: 0235 472 473
Mobile
: 06 10 10 69 52
Send mail
E-mail
Verstuur boodschap

Achtergrond

Al tijdens mijn loopbaan als violiste liep als een rode draad mijn interesse in de menselijke geest, het lichaam en hun onderling verband. Dat lichaam en geest één geheel vormen, was vanuit mijn opvoeding en interesse niet nieuw. Door mijn eigen worsteling met diverse pijnklachten echter, ben ik mij er steeds intensiever in gaan verdiepen. Dit resulteerde in diverse cursussen en opleidingen zoals kleurentherapie, depressie- en rouwcounselor en uiteindelijk in een HBO opleiding tot energetisch therapeut aan het Johan Borgman College te Utrecht.

Als kind was ik mij niet bewust van mijn hooggevoelige gaven. Ik ging ervan uit dat iedereen de wereld en de mensen om hen heen aanvoelde op de wijze waarop ik dat deed. Dat dit één van de oorzaken was dat ik mij vaak uitgeput voelde na een schooldag of bijvoorbeeld een dagje in een pretpark, wist ik toen nog niet. Nu weet ik dat als er (te)veel prikkels en informatie bij een persoon binnenkomen, zonder dat hij/zij weet hoe deze op een juiste manier te filteren, het systeem overbelast en uitgeput raakt, waardoor op den duur vaak onverklaarbare (pijn)klachten en aandoeningen zoals bijvoorbeeld fibromyalgie kunnen ontstaan.

Drijfveer

Sinds ik in aanraking ben gekomen met energetische therapie zijn mijn klachten enorm afgenomen en heb ik veel meer energie dan voorheen. Deze positieve effecten maakten mij zo enthousiast dat ik besloot hier een opleiding in te gaan volgen. De passie die ik voorheen tijdens het musiceren heb ervaren, vind ik terug in het behandelen en begeleiden van mijn cliënten middels deze bijzondere therapievorm.

Naast het herstellen en het weer in balans brengen van het energiesysteem, ga ik samen met de cliënt op zoek naar manieren om die balans ook in het dagelijks leven vast te kunnen houden. Dit vergt ook een actieve houding van de cliënt, omdat door een bewustwordingsproces uiteindelijk de beste resultaten behaald kunnen worden.

Ik ben aangesloten bij