Reacties en cliëntervaringen

Regelmatig krijgen wij leuke en aparte reacties van cliënten, waarvan er enkele bereid zijn hun ervaringen en bevindingen te beschrijven om deze met andere te kunnen delen. Hiernaast spreken wij nog vaak mensen bij wie onze therapievorm nog niet geheel bekend is, of dat er nog onduidelijkheid over bestaat. Mede door deze cliënt ervaringen hopen wij u een betere indruk te kunnen geven van onze therapie.

Guillain Barré syndroom

Vijf jaar geleden kreeg ik het Guillain Barré syndroom, een auto-immuunziekte die me volledig verlamd maakte. De verlamming is gelukkig over, maar het gaf me wel een slaapstoornis en energiestoornis. Slecht slapen en hierdoor erg weinig energie overdag. In het reguliere circuit heb ik alles geprobeerd, maar niets hielp. Maar ik mis(te) de energie die ik gedurende de dag nodig had. Energetische therapie kende ik niet, maar het sprak me wel erg aan. Enthera leerde me om te gaan met deze problematiek en leerde me vooral ook om bij mijn eigen energie te komen en te blijven. Hierdoor zijn de spierspanningen in mijn lichaam een stuk minder geworden. En dat in maar vier behandelingen. Een aantal reguliere zaken, zoals dryneedling (erg pijnlijk) en de tensmachine (erg tijdrovend) doe ik nu niet meer. Ik voel me nu beter. Helemaal beter word ik niet meer, een aantal zenuwen zijn blijvend beschadigd, maar ik kan er nu beter mee omgaan en ik weet hoe ik mijn energie kan aanvullen als ik dat nodig heb. Eens in de zoveel tijd zal ik vast nog wel een onderhoudsbehandeling nodig hebben, maar ik kan nu zelf mijn energiehuishouding beter managen. En de behandeling is helemaal pijnloos en erg laagdrempelig. Ik kan het zeker aanbevelen.

fibromyalgie

Na jaren te hebben getobd met onverklaarbare spierpijnen, extreme vermoeidheidsklachten en problemen met de spijsvertering, werd door mijn huisarts uiteindelijk de diagnose ‘fibromyalgie‘ gesteld. Buiten symptoombestrijding zoals pijnstillers, slaapmedicatie en maagtabletten, kon hij verder weinig voor mij doen. Aangezien er tot op heden nog geen duidelijke oorzaak is gevonden voor het ontstaan van de chronische aandoening fibromyalgie, weet men niet welke behandeling moet worden ingezet. Ik moest er maar mee zien te leven. Een leven dat steeds moeizamer verliep doordat mijn energie alleen maar minder werd. Ik kwam in een neerwaartse spiraal terecht, waar ook mijn gezin onder te lijden had. Via een kennis, die zelf positieve ervaringen heeft gehad met energetische therapie, kwam ik in contact met Enthera. Ik kende deze therapievorm niet, maar was benieuwd of het mij zou kunnen helpen. Na de derde behandeling werden mijn spijsverteringsklachten zoveel minder, dat ik kon stoppen met de medicatie die ik hier tegen innam. Ook merkte ik dat ik weer meer energie kreeg en beter kon slapen, zodat ik ook de slaapmedicatie kon gaan afbouwen. De pijnklachten zijn nog niet verdwenen, maar wel een stuk minder geworden. Naast de behandelingen werden mij ook oefeningen geleerd om mijn energie zelf vast te kunnen blijven houden en goed te gronden. Al met al kan ik zeggen dat ik mij enorm veel beter voel, zowel lichamelijk als psychisch. Omdat ik meer energie heb, kan ik weer dingen ondernemen en daarvan genieten. Door de behandelingen van Enthera sta ik positiever in het leven, waardoor ik op een andere manier met mijn aandoening omga.