Met regelmaat bereiken ons diverse vragen over onze therapie of praktijk.
Om u meer duidelijheid te geven kunt u hieronder de aan ons veelgestelde vragen alvast terugvinden. Indien uw vraag er niet tussen staat kunt u altijd contact met ons opnemen.

Vergoeding verzekering

De behandelingen worden vergoed uit uw aanvullende ziektekosten verzekering.
Afhankelijk van uw aanvullende zorgverzekering worden de behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed.


Het is raadzaam om bij de verzekering te informeren of u voor een vergoeding in aanmerking komt. Uw verzekering kan u hierbij vragen naar een agb code van de therapeut en/of de praktijk.
Deze agb codes kunt u vinden onder Contact > Praktijkinfo.


Deze vergoedingen zijn niet van invloed op uw eigen bijdrage of eigen risico.
De vergoeding is afhankelijk van het door u afgesloten aanvullende verzekeringspakket. Wij adviseren u daarom altijd zelf te informeren over de afgesproken polisvoorwaarden bij uw zorgverzekeraar.


Ja, u dient zelf uw nota in bij de zorgverzekering.

Factuur betaling

Na afloop van elk consult ontvangt u van ons een factuur.
Dit kan door middel van :

Factuur :

Een hard copy van de factuur.

Electroniche factuur per email. ( Makkelijker declareren bij de verzekering ).

Of indien gewenst beide.

Betaling van de factuur :

Deze kunt u binnen 14 dagen betalen onder vermelding van factuur en relatienummer.

Of contante betaling na afloop van het consult.

Behandeling

Voor sommige mensen is een energetische behandeling nog een beetje vreemd en weten vaak niet wat het inhoudt, of wat zij hiervan kunnen verwachten. Wij komen dit regelmatig tegen. Hiervoor hebben wij de mogelijkheid om een consult te komen proberen. U bent hierna vrij om zelf te kiezen of u een vervolgafspraak wilt maken. Veelal zien wij deze mensen binnen enkele weken weer terug. Een kennismakingsgesprek behoort ook tot een mogelijkheid.

Waarom

Voor ons is uw gezondheidstoestand net zo belangrijk als voor een arts. Dit gezien wij rekening kunnen en moeten houden met eventuele aandoeningen, ziektes, gebreken en medicijngebruik, gezien de behandeling hier invloed op kan hebben. Hiernaast mogen wij u zonder een ingevuld intakeformulier niet behandelen.

Waarvoor

Bij het eerste consult zullen wij u enkele vragen stellen die verband houden met uw gezondheid en/of lichamelijke gesteldheid. Tevens zullen wij enkele algemene gegevens van u nodig hebben om aan de verplichting van de verzekeraar te kunnen voldoen, dit in verband met uw declaratie van het consult.

Eerste consult

Om bij het eerste consult onze tijd zo effectief mogelijk te kunnen benutten hebben wij de mogelijkheid voor u gecreëerd om thuis alvast rustig enkele vragen en gegevens te noteren. U kunt dit doen door gebruik te maken van het intakeformulier op onze website, of door het intakeformulier te downloaden en thuis uit te printen en op u gemak in te vullen. In het laatste geval kunt u dit meenemen naar het eerste consult of per post of e-mail naar ons versturen.

Niet verplicht

U bent niet verplicht alle vragen op het intakeformulier in te vullen. De vragen die niet op u van toepassing zijn kunt u gewoon overslaan. Ons streven is om een zo duidelijk mogelijk beeld van u en de reden van uw eerste bezoek te krijgen.


Een behandelsessie duurt ongeveer 75 minuten. Afhankelijk van de klacht of behandeling kan de duur van een behandeling in sommige gevallen variëren.

Dit kan per persoon veerschillen. Soms voelt en ervaart iemand direct iets. In andere gevallen kan het even duren of wordt er soms helemaal niets ervaren. De uitwerking en het resultaat wordt doorgaans wel geconstateerd.


Tijdens de behandeling kunt u warmte, kou, trilling(en), spiertrekkingen of een gevoel van ontspanning ervaren. Ook beelden of ervaringen uit het heden of verleden kunnen getriggerd worden. Dit kan mogelijk een lichamelijke reactie op gang brengen.

Het kan echter ook zijn dat u helemaal niks ervaart, dit is voor het resultaat van de behandeling niet van belang.


Er kan tijdens of na een behandeling op elk moment een reactie of verandering plaatsvinden van diverse aard. De klacht kan bijvoorbeeld eerst verergeren, of u kunt zich emotioneler, energieker of vermoeider gaan voelen. Deze reacties komen af en toe voor en zijn niet zorgelijk. Mocht u hierdoor in verwarring raken of twijfels hebben dan kunt u mij hierover uiteraard altijd bellen.

Tijdens en na een behandeling kunnen er afvalstoffen vrijkomen die het lichaam verlaten, in welke vorm dan ook. Het is dan ook belangrijk over de dag een paar glazen water te drinken, hiermee helpt u uw lichaam met het afvoeren van de afvalstoffen.