De mens

Ieder mens ervaart weleens moeilijke momenten in zijn of haar leven, waar we op dat moment niet altijd goed mee om kunnen gaan. De heftige emoties die men kan ervaren tijdens deze periodes kunnen zo sterk zijn dat men soms geneigd is deze naar de achtergrond te verdringen, ze niet te uiten en/of te doorleven. Op de lange duur kan dit leiden tot lichamelijke en/of geestelijke klachten en zijn wij niet meer in balans. Energetische behandelingen zijn in dit soort gevallen uitermate geschikt om die balans weer te herstellen en de verbinding naar een lichamelijk en psychisch evenwichtiger mens weer terug te vinden.

Werkwijze

Als energetisch therapeut werken wij vanuit een holistische visie, wat inhoudt dat lichaam, geest en ziel een geheel vormen. Als er zich op een van deze gebieden een verstoring of blokkade bevindt, is deze ook waarneembaar in de andere gebieden. Voor de energetisch therapeut zijn deze verstoringen voelbaar en/of zichtbaar in het energieveld of aura dat iemand omgeeft. De aura is gekoppeld aan ons stoffelijk lichaam en weerspiegelt onze psychische en lichamelijke processen. Door in het energieveld verstoringen op te heffen of juist energie toe te voegen, kan de balans hersteld worden en het zelfgenezend vermogen wordt gestimuleerd.

Praktijk en klachten

In de praktijk worden veel soorten aandoeningen, klachten en kwalen behandeld. De meest voorkomende aandoeningen zijn van (psycho)somatische, neurologische of orthopedische aard; zowel chronische als niet-chronische. Vaak blijkt dat de oorzaak van de klachten niet direct aanwijsbaar is. Zo kunnen fysieke klachten bijvoorbeeld hun oorsprong hebben in onverwerkte (jeugd-) ervaringen. Wij behandelen daarom niet alleen symptomen, maar zoeken ook naar de diepere oorzaak van de klacht. Dit betekent dat er naast het behandelen ook aandacht besteed wordt aan het verkrijgen van inzichten.

Rol cliënt

De cliënt heeft hier ook een actieve rol in. Doordat hij/zij meer in contact gaat komen met de processen die zich in zijn of haar lichaam en geest afspelen, ontstaat er steeds meer bewustwording, waardoor uiteindelijk bepaalde belemmerende patronen doorbroken kunnen worden. Dit kan weer leiden naar nieuwe inzichten en/of ander gedragspatroon en leefwijze.

Therapie

Energetische Therapie kan bij sommige klachten als volwaardige therapie worden toegepast. Bij ernstige aandoeningen kan deze therapie naast een reguliere behandeling een ondersteunende of aanvullende werking hebben.